Talentgericht leiderschap

In het huidige veranderlijke en zeer concurrerende bedrijfsleven heeft een bedrijf de meeste kans van slagen wanneer het niet alleen lukt om de meest getalenteerde mensen aan te trekken en te houden, maar het deze mensen ook weet te stimuleren om topprestaties te leveren, hun grenzen te verleggen en te blijven leren.

Neem contact met ons op

Ons leiderschapstraject aanbod

Kick-off workshop voor leidinggevenden

Introductieworkshop voor leidinggevenden waar ingegaan wordt op de sterke punten benadering en de voordelen voor individuen, teams en organisaties. Er wordt ook gekeken naar wat talentgericht leiderschap is en welke elementen daar van belang zijn.

Persoonlijk kwaliteitsassessment

Ieder leidinggevende vult het StrengthscopeLeider™ assessment in dat o.a. inzicht geeft in hun sterke punten, zwakke punten en mogelijke valkuilen. Verder krijgen ze inzicht in wat toppresterende leiders doen en hoe ze daar momenteel op scoren.

Individuele terugkoppeling aan leidinggevenden

Individuele sessie met ieder leidinggevende waar ingegaan wordt op hun kwaliteiten en hun persoonlijke leiderschapsstijl en hoe ze deze optimaal in kunnen zetten om buitengewone prestaties neer te zetten en effectief samen te werken met hun team en collega’s.

Teamworkshop Talentgericht leiderschap

Nu dat de leidinggevenden dit traject hebben doorlopen en inzicht hebben gekregen in hun kwaliteiten, kunnen zij ervoor kiezen om een traject te starten met hun eigen team(s). Voor meer informatie, bekijk ons teamaanbod:

Benut de kwaliteiten binnen je team!

Samen maximale resultaten behalen!

In het verleden was effectief leiderschap gericht op het vinden en ontwikkelen van mensen met de juiste eigenschappen, zoals charisma, besluitvaardigheid en strategisch inzicht. Deze benadering is inmiddels echter achterhaald. In de huidige zeer competitieve, complexe en veranderlijke werkomgeving, kunnen leiders simpelweg geen allrounders zijn. In plaats daarvan moeten ze hun eigen unieke sterke punten optimaliseren en hun mensen stimuleren hun energie, meningen en ideeën de vrije loop te laten. Alleen zo kunnen ze samen maximale resultaten behalen en echt meerwaarde bieden voor hun klanten.

Drie simpele, maar belangrijke vragen
die leidinggevenden moeten stellen

In deze verhelderende, openhartige lezing vertelt Roselinde Torres over haar bevindingen na 25 jaar lang succesvolle leiders te hebben geobserveerd. Ze legt uit welke drie simpele, maar belangrijke vragen potentiële bedrijfsleiders moeten stellen om succesvol te worden.
De eerste vraag is: waar kijk je om te anticiperen op verandering? De tweede vraag is: Hoe groot is de diversiteit van je netwerk? De derde vraag is: Ben je bereid om datgene waar je succesvol mee bent geworden los te laten en een nieuwe pad te bewandelden als het nodig is?

Neem vandaag contact met ons op om meer te weten over onze leiderschapsprogramma

Ja ik wil graag meer informatie ontvangen!