Talentgericht leiderschap

Stem je manier van leidinggeven af op je talenten en kwaliteiten en inspireer de mensen om je heen

In het verleden was effectief leiderschap gericht op het vinden en ontwikkelen van mensen met de juiste eigenschappen, zoals charisma, besluitvaardigheid en strategisch inzicht. In de huidige werkomgeving, kunnen leiders simpelweg geen allrounders meer zijn. In plaats daarvan moeten ze hun manier van leidinggeven afstemmen op hun unieke talenten en hun mensen inspireren om hun talenten optimaal in te zetten en te blijven leren. Alleen zo kunnen ze samen meerwaarde bieden aan hun belanghebbenden.

Ons leiderschapstraject

Kick-off workshop 

Introductieworkshop voor leidinggevenden waar ingegaan wordt op de sterke punten benadering en de voordelen voor individuen, teams en organisaties. Er wordt ook gekeken naar wat talentgericht leiderschap is en welke elementen daar van belang zijn.

Kwaliteitsassessment

Ieder leidinggevende vult het StrengthscopeLeider™ assessment in dat o.a. inzicht geeft in hun sterke punten, zwakke punten en mogelijke valkuilen. Verder krijgen ze inzicht in wat toppresterende leiders doen en hoe ze daar momenteel op scoren.

Individuele terugkoppeling 

Individuele sessie met ieder leidinggevende waar ingegaan wordt op hun kwaliteiten en hun persoonlijke leiderschapsstijl en hoe ze deze optimaal in kunnen zetten om buitengewone prestaties neer te zetten en effectief samen te werken met hun team en collega’s.

Talentgericht leiderschap

Nu dat de leidinggevenden dit traject hebben doorlopen en inzicht hebben gekregen in hun kwaliteiten, kunnen zij ervoor kiezen om een traject te starten met hun eigen team(s). Voor meer informatie, bekijk ons teamaanbod:

Benut de kwaliteiten binnen je team!

Drie simpele, maar belangrijke vragen
die leidinggevenden moeten stellen

In deze verhelderende, openhartige lezing vertelt Roselinde Torres over haar bevindingen na 25 jaar lang succesvolle leiders te hebben geobserveerd. Ze legt uit welke drie simpele, maar belangrijke vragen potentiële bedrijfsleiders moeten stellen om succesvol te worden.

Neem vandaag contact met ons op om meer te weten over onze leiderschapsprogramma

Ja graag!